ULUSLARARASI BALIKESİR UYGULAMALI BİLİMLER KONGRESİ IBAS-CON 2024
INTERNATIONAL BALIKESİR APPLIED SCIENCES CONGRESS IBAS-CON 2024
KABUL EDİLEN BİLDİRİLER/ACCEPTED PAPERS
SIRA |
IBAS-CON KABUL EDİLEN BİLDİRİLERİN LİSTESİ |
YAZAR/YAZARLAR |
1. | Balıkesir İlinin Türkiye E-Ticaret, İhracat ve E-İhracatındaki Payı | Sevgi Sezer & Tezcan Abasız |
2. | Yeşil Hidrojen Üretimi ve İhracatı Açısından Balıkesir’in Potansiyelinin Değerlendirilmesi | Sevgi Sezer & Tezcan Abasız |
3. | (Sentrum) Ayvalık Küçükköy Modeli Projesine Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Kavramsal Bir Değerlendirilme | Adnan Burak Acar & Cevdet Avcıkurt |
4. | Are Munıcıpalıtıes in Turkey Doıng Enough Work on Smart Tourısm? | Onur Kemal Yılmaz |
5. | Açıklanmış Karşılaştırmalar Endeksi Yöntemi İle Türkiye’nin Plastik Sektörü Rekabet Durumu | Özlem Tan |
6. | Gençlik ve Değerler | Beyhan Solgun |
7. | Bisiklet Turizmi ve Denizli İlinde Turistik Bisiklet Rotaları | Serkan Bertan |
8. | Tarım İşletmelerinde Kuruluş ve Çalışma Sermayesi Yönetiminin Önemi ve Uşak İlinde Bir Uygulama | İsmail Aydemir |
9. | Sürdürülebilirlik Kapsamında Gastronomi Öğrencilerinin Sıfır Atık Konusundaki Bilgileri Ve Tutumları | Merve Olcay & Şefik Okan Mercan |
10. | Phubbing ve Yakın İlişkilerde Yalnızlık Arasındaki İlişkide Sosyal Bağlılığın Aracı Rolü | Aysu Bayram Saptır |
11. | Tüketicilerin Tepkisel Satın Alma Davranışlarının Kıtlık Algısı Düzeyleri Bakımından İncelenmesi | Kübra Akar & Volkan Özbek |
12. | Deprem Sonrası Antakya’daki Butik Otellerin Geleceği | Belma Suna & Eren Yeşildağ & Ecem Küçükgüney Muca |
13. | Sürdürülebilir Turizmin Köşe Taşları Olan Rekreasyon Turizmi Ve Eko Turizmin Yaşanabilir Toplum Anlayışıyla İrdelenmesi | Serap İnceöz |
14. | Rekreasyon Turizmi ve Eğlence İlişkisi | Serap İnceöz |
15. | Duygusal Yeme ve Duygusal İştah Arasındaki İlişkide Yeme Farkındalığının Aracı Rolü | Aysu Bayram Saptır |
16. | Duygusal Yeme ve Kişilik Özellikleri Arasındaki İlişkinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi | Aysu Bayram Saptır & Tuğba Seda Çolak Turan |
17. | Bisiklet Dostu Konaklama Tesisleri Belgesi ve ‘‘Cycılıng Go Türkiye’’ Kampanyası | Emre Uygun |
18. | Endüstriyel Kenevirden Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Kalkınma Kapsamında Gastronomik Ürün Geliştirme ve Çeşitlendirme | İhsan Kazkondu & Erol Kesgin & Mustafa Gökyar & Emine Yılmaz Can |
19. | Yaratıcı Turizmde Yaratıcı Model, Sındırgı Örneği | Füsun Esenkal |
20. | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Çalışanların Yengeç Sepeti Sendromu Hakkında Görüşleri | Serap Ok & Cafer Topaloğlu |
21. | Türkiye Ekonomisinin Büyüme Komposizyonu | İpek Kurt & Yusuf Yalçınkaya |
22. | Turistlerin Destinasyon Seçiminde Etkisi Olan Çekiciliklerin Tespiti: Edremit Körfezi Örneği | Azra Selin Güler & Oğuzhan Dülgaroğlu |
23. | Şanlıurfa’nın Gastrogelişim Potansiyeli SWOT Analizi İle Değerlendirilmesi | Gizem Çorman & Bedriye Çilem Soylu |
24. | Trabzon’un Solaklı Vadisi’ndeki Turizm Faaliyetlerinin Sürdürülebilirliği İçin Doğal Çevreyi Koruma Önerileri | Bilgin Güner & Emrah Kara & Taner Dalgın & Hüseyin Çeken |
25. | Seyahat Acentalarının Bakış Açısıyla Marmaris Turizminin Geleceği Ve Sürdürülebilirliği | Esra Cesur & Özge Alkan |
26. | Yapısalcı Bir Film Çözümlemesi: “Mükemmel Günler” | Serra Orkan |
27. | Orientalıst Signs In Atlantis Animation Movies | Sercan Kule |
28. | Adramytteıon Antik Kenti’nin Kültür Turizmi Kapsamında Swot Analizi | Seznur Avan & Oğuzhan Dülgaroğlu |
29. | Konaklama İşletmelerinin Pazarlanmasında Çevrim İçi Rezervasyon Kanallarının Rolü | Hanife Özcan & Şefik Okan Mercan |
30. | Konaklama Sektöründe Karlılığı Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi: Bist Örneği | Ayşegül Yıldırım Kutbay |
31. | Konaklama İşletmelerinde Greenwashing ve Tüketici Güveni | Fatih Koç & Büşra Nükyen |
32. | Brıcs-T Ülkelerinde Döviz Kuru ve Kripto Varlık Volatilitesi | Kezban Hitay Sarp |
33. | Turistik Eşya Sektöründe Çalışan Kadınların Çalışan Kadınların Karşılaştıkları Sosyo-Psikolojik Zorluklar Ve Baş Etme Stratejileri | Hasan Can Korkmaz & Gizem Özgürel |
34. | İkiz Dönüşüm: Bibliyometrik Analiz | Ayşe Nur Buyruk Akbaba |
35. | Firmaların CRM Kampanyası Başarısının Tüketicilerin Yardımseverlik Düzeyleri Açısından İncelenmesi | Nida Gülhan & M. Emin Akkılıç & M. Selim Dikici |
36. | Dünya’da ve Türkiye’de Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının Finansman Kaynakları | Hasan Hüseyin Yıldırım & Seher Sezer Türkmen |
37. | Yenilenebilir Enerji Üretiminin Döviz Kuru ve Dış Ticaret Üzerine Etkisi | Hasan Hüseyin Yıldırım & Batuhan Kürşad Akgül |
38. | Medya Okuryazarlığı ve Siber Zorbalıkla Mücadele Çalışmaları | Semra Geçkin Onat |
39. | Instagram Hesaplarındaki Paylaşımlarım Göstergebilimsel Analizi: “Go Balıkesir” Örneği | Beste Demir & Ahmet Köroğlu |
40. | Fiyat İstikrarsızlığı Ve Derinleşen Yoksulluk | Fehime Günbegi |
41. | Lojistik Firmalarında Faaliyetlerin Maliyetlendirilmesi Ve Karlılık Analizi Üzerine Bir Değerlendirme | İsmail Aydemir |
42. | Sanayi Firmalarda Mali Tablo Denetiminde Stok Ve Mamül Maliyetlerinin İncelenmesi Üzerine Bir Değerlendirme | İsmail Aydemir |
43. | Mutfak Şeflerinin Stajyer Seçim Kriterleri | Özkan Demir |
44. | E-Yönetişim Olgusu Hakkında Bir İnceleme | Sertaç Kıraç |
45. | Turizmde Metalaşmanın Olumsuz Etkilerinin Çözümlerine Yönelik Kavramsal Bir Değerlendirme: Cittaslow Sığacık Örneği | Nur Ertürk |
46. | Türkiye Turizminde E-Ticaret Hacmine Yönelik Bir Değerlendirme | Muammer Bezirgan & Harun Ataman |
47. | Yönetim Kurulu Üyelerinin Eğitim Düzeylerinin Firma Performansına Etkisi: BIST Turizm İşletmeleri Üzerine Bir Uygulama | Mehmet Oğuzhan İlban & Mehmet Tahsin Liceli & Çağla Topcuoğlu |
48. | Konaklama İşletmelerinde Kamu Ve Özel Sektör İşletmelerine Yönelik Müşteri Şikayetlerinin Değerlendirilmesi: Edremit Körfezi Örneği | Nur Yıldız & Fatih Çolakoğlu |
49. | Jeopolitik Riskin Firma Karlılığına Etkisi: Turizm İşletmeleri Üzerine Bir Uygulama | Mehmet Oğuzhan İlban & Fatih Çolakoğlu & Mehmet Tahsin Liceli |
50. | Kripto Para Ekosistemi ve Bitcoin ile İlgili Yapılan Çalışmaların İçerik Analizi | Derya Seyhan Dikici & Soner Akkoç |
51. | Evcil Hayvan Dostu Konaklama İşletmelerinin İçerik Analizi Yöntemiyle İncelenmesi: Balıkesir Örneği | Bilge Villi & Melike Gül |
52. | Çocukluk Dönemi Beslenme Alışkanlıklarının Oluşumunda Ebeveynlerin Rolü | Mehmet Oğuzhan İlban & Setenay Melek Yurttabir |
53. | Turistik Bölgelerde Oluşan Geri Dönüşüm ve Atıkların Kullanımı ve Değerlendirilmesi: Burhaniye İlçesi Üzerine Bir Çalışma | Hasan Can Korkmaz & Ali Solunoğlu |
54. | Ekonomik Özgürlük ve Finansal Derinleşme Arasındaki İlişki | Cevriye Yüksel Yıldırım |
55. | Gelenekten Geleceğe Yerel Türlerin Yolculuğu | Meziyet Narin |
56. | Sürdürülebilir Turizm Araştırmalarındaki Eğilimler Üzerine Bibliyometrik Bir Analiz | Çağatay Tunçsiper & Çağla Oduncular |
57. | Uluslararası Ticaret İle Göç Akımları Arasındaki İlişki: Seçilmiş Ülkeler Üzerine Bir Uygulama | Bedriye Tunçsiper & Menekşe Çiçek |
58. | Turizmde Destinasyon Pazarlaması Ve İnovasyon Uygulamaları: Avrupa Ve Türkiye Örnekleri | Afitap Bulut |
59. | Osmanlı Saray Mutfağı Kavramının Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri Üzerinden Kelime İlişkilendirme Testi Yöntemi İle İncelenmesi | Özkan Demir & Hayriye Duman |
60. | Sosyal Değişim Teorisine İlişkin Kavramsal Bir Çerçeve | Sevcan Solunoğlu |
61. | Turizmin Sosyo Kültürel Etkilerine Yönelik Kavramsal Bir Çalışma | Sevcan Solunoğlu & Ali Solunoğlu |
62. | Enflasyon ve Turizm Sektörü Arasındaki İlişki | Cevriye Yüksel Yıldırım |
63. | Alternatif Olarak Eğitim Turizmi: Sabancı Üniversitesi Ayvalık Küçükköy Örneği | Levent Kahraman & Meziyet Narin |
64. | Okul Aile Birliği’nin Okul Gelişimine Katkısı | Damla Yöndemli & Ayşegül Kantarcı Uludağ & Levent Kahraman |
65. | Ekonomik Açıklar ve Türkiye’nin Ekonomik Analizi | Levent Aksu |
66. | Butik Otellerde Dijitalleşme Üzerine Bir Örnek Olay Araştırması | Seznur Avan & Gizem Özgürel |
67. | Sürdürülebilir Mutfak Hareketi: Lokanta Bahar Örneği | Hümeyra Demir |
68. | Çivril Işıklı Gölünde Nilüfer Turu | Serkan Bertan |
69. | Anadolu’nun Ortak Mirası Etli Ekmek | Kadir Baysal & Necat Çamürdaş |
70. | Mardin Mutfağına Özgü Yöresel Etli Meyve Yemekleri | Necat Çamürdaş & Kadir Baysal |
71. | Göç Unsurunun Gastronomi Kültürüne Yansıması Mardin ve Midye Dolma İlişkisi | Necat Çamürdaş & Kadir Baysal |
72. | İnovasyon Yönetiminin Önemi | Emin Ergun Selçuk |
73. | Küresel Sıcaklık | Emin Ergun Selçuk |
74. | Stratejik İnsan Kaynaklarının Yönetiminin Etkileri | Emin Ergun Selçuk |
75. | Askeri Olmayan Taktikler Çerçevesinde Nato’nun Güvenlik Stratejileri | Gülşah Özdemir & Elçin Mürseloğlu |
76. | Учебные установки у учеников начальной школы с разным культурным багажом (на примере Республики Татарстан) | Галимов Алмаз Мирзанурович |
77. | Kültürel Miras Kapsamında Çanakkale İlindeki Geleneksel Türk Hamamlarının İncelenmesi | Lokman Güzel & Mutlu Can & Bahattin Hamarat & Erol Duran & Fulya Gümüşdal |
78. | Geniş Tanımlı İşsizlik, Gücenmiş İşgücü: Türkiye Emek Piyasasından Yatay Kesit Kanıtlar | Sabriye Çelik Uğuz & Ferhat Topbaş |
79. | Çaykara Yaylalarının Aromatik Bitkisi Zagodanın Gastro-Turizm Potansiyeli: Sıcakoba Yaylası Geleneksel Zagoda Yemekleri | Bilgin Güner & Çağla Özer & Emine Yılmaz |
80. | The Influence of Student Employment on Their Academic Motivation and Determination | Zokir Mamirovich Zikriyaev |
81. | Cultural Competence in Language Education: Preparing Students for a Globalized World | Shakhida Rakhimovna Abdurazakova |
82. | Economic Impact of Digitalization on Household Finances in Uzbekistan | Gayrat Berdiev & Dostonbek Eshpulatov |
83. | Sanal Turizm ve Moda | Ebru Bağçı & Ece Melek & Nisa Nur Duman |
84. | Orman Yangınları ve Turizm Ekonolik Kaygılar ve Turistik Bölgelere Etkileri | Ebru Bağçı |