BİLDİRİ (ÖZET) YAZIM FORMATI
- Özet en fazla 250 kelime kullanılarak yazılabilir.
- Özet metni 1 satır aralığı ile yazılmalı, paragraftan önce ve sonra boşluk olmamalıdır. Metin içerisinde girinti olmamalıdır.
- Yazım dili olarak Türkçe ve İngilizce dilleri kullanılabilir.
- Özet başlığı [büyük harf, koyu, ortalı, 12 punto] kısa, öz ve çalışmayı yansıtacak şekilde olmalıdır. 12 kelimeyi aşmamalıdır.
- Yazarların ad ve soyadları özet başlığından sonra Times new roman yazı tipi, 11 punto, ortalı, satır aralığı tek, öncesi-sonrası 0nk, yalnızca baş harfleri büyük ve dipnot kullanılarak verilmelidir (İlk yazar1, ikinci yazar2). Bildiriyi sunacak kişinin isminin altı çizilmeli ve yazar isimlerinde akademik unvan kullanılmamalıdır.
Dipnot İçin:
1Ünvan, kurum/üniversite adı ile bağlı olduğu fakülte ya da bölüm bilgisi, il/ülke, e-posta adresi-(Times new roman yazı tipi, 8 punto)
2Ünvan, kurum/üniversite adı ile bağlı olduğu fakülte ya da bölüm bilgisi, il/ülke, e-posta adresi-(Times new roman yazı tipi, 8 punto) - Yazı tipi Times New Roman ve yazı boyutu 11 punto şeklinde olmalıdır.
- Kenar boşlukları eşit olmak üzere sağ, sol, üst ve alt bölüm için 2 cm olacak şekilde düzenlenmelidir
- Özetlerde kısaltma kullanılmamalıdır.
- Bildiri özetlerinde tablo, şekil ve kaynaklar yer almamalıdır.
- Özet içeriğinde birkaç cümle ile konunun ne olduğu belirtildikten sonra, araştırma amacının ne olduğu yazılmalıdır. Araştırmada kullanılan kavram ve değişkenlerin nasıl ölçüldüğü, örnekleme tekniği ve verinin toplandığı kitle (evren), verilerin nerede, nasıl toplandığı ve analiz edildiği belirtilmelidir. Ayrıca araştırmanın temel bulguları ve yansımaları-önerileri açıklanmalıdır.
- Anahtar kelimeler, çalışmanın içeriğini yansıtacak şekilde ve en fazla 4 kelime olmalıdır. 3-4 kelimeden oluşan nitelemeli “anahtar kelime” verme yaklaşımı sergilenmemelidir.
- Özetler, Türkçe ve İngilizce olarak yazılmalıdır.